Nöjen

Tallinn är ett väldigt mysigt ställe att åka till. Här springer du inte runt på stan och festar loss, utan gå ner lite i tempo och njut av vad staden har att erbjuda. Missa absolut inte att ta in på åtminstone ett spa och få dig en välförtjänt spabehandling.

Festivalen Õllesummer

Õllesummer är en festival som äger rum i centrala Tallinn i mitten av juli varje år (datumet för 2010 är 14 till 17 juli). Den besöks årligen av cirka 80 000 personer, vilket gör den till ett av Nordens största utomhusevangemang. Förutom stora mängder öl så bjuds det på över 100 konserter på ca 10 olika scener. Huvudnumret 2009 var Moby medan Ville Valo & HIM var inbokade 2010. I år hålls festivalen mellan den 9 – 12 juli. Huvudnumret är gruppen Bastille och köpa biljetter kan du göra här

Barer

Det finns massor med mysiga och trendiga barer i Tallinn. De är så klart som bäst under kvällarna men är ofta öppna dagtid också. Då brukar det serveras stadiga måltider till överkomliga priser. Menyn brukar vara klassisk ”pubbig” med schnitzlar, hamburgare och pajer. Passa på att dricka estnisk öl och att konversera med de lokala invånarna. Det finns massor av tips att få!

Shopping

Tallinn är en väldigt shoppingvänlig stad då butikerna är lätta att nå från alla delar av staden. Det finns också ett stort utbud av lokalt hantverk och internationella stormärken. Butikerna har för det mesta öppet mellan 09.30 till 18.00 på vardagarna och 10.00-17.00 på lördagar. På söndagar håller nästan bara butikerna i centrala stadskärnan öppet.

Sport

Det finns många sport- och friluftsaktiviteter att pröva på i Tallinn. Vi rekommenderar cykelturer, gocartracing på bana, golf, squash, tennis och skjutbana. Det finns massor av sporthallar och uthyrningar av utrustning. På vintern kan du ägna dig åt vinteraktiviteter som t.ex. skridskoåkning och skidåkning.

Spa

Hälsospas har sedan nästan 200 år varit ett stort dragplåster för Tallinn. Endast under de senaste åren har Estland i allmänhet, och Tallinn i synnerhet haft en enorm utveckling med spaanläggningar. Idag har Tallinn ett dussintal spaanläggningar som erbjuder olika behandlingsmetoder som klassisk massage och aromoljor. För det mesta har spahotel 2- och 6-dagarspaket som inkluderar boende, måltider och olika former av spabehandlingar.