Mat & Dryck

Det är inga problem att hitta någonstans prisvärt ställe att äta på. Staden har haft en kulinarisk explosion de senaste åren och har allt från traditionell estnisk mat till internationell mat.

Tallinn erbjuder massor av olika kök från runt om i världen. De flesta restauranger ligger koncentrerade runt stadskärnan, och i stort sett alla har engelska menyer och engelsktalande personal.

Det estniska köket är influerat av Estlands många härskare genom historien. En av Estlands specialiteter är silgusoust, som är baltisk skarpsill och bacon, täckt med gräddfil. En underbart god rätt som blandar smakerna från bacon och fisk till en smaksensation.

En annan rätt som är väldigt speciell är marineeritud angerajas, som är marinerad ål, och som serveras kall. Rätten smakar betydligt bättre än vad den ser ut.

Du bör också pröva på kali, en estnisk alkoholfri öl, som kan liknas vid svagdricka. Den brukar ofta kallas för Estlands Coca Cola. Roligt nog så äger Coca Cola en av de mest populära märkena ”Linnuse Kali”.

Silverspoon

Det Gastronomiska sällskapet av Estland startade 2004 the Silverspoon Awards och representerar det bästa och mest unika i Estlands mat och dryckindustri. Silverspoon Awards domare utser det föregående årets tio bästa i olika kategorier som bästa gourmetmat, bästa kock, bästa kafé osv.